Нюкасъл победи като гост Тотнъм с 2:1 в сблъсък от 13-ия

...
Нюкасъл победи като гост Тотнъм с 2:1 в сблъсък от 13-ия
Коментари Харесай

Свраките полетяха високо и сразиха колеблив Тотнъм

Нюкасъл победи като посетител Тотнъм с 2:1 в сблъсък от 13-ия кръг на британската Висша лига. Калъм Уилсън откри в 31-та минута. Алмирон удвои преднината на " свраките " в 40-та минута. Хари Кейн понижи в 54-та минута.

Домакините започнаха мощно. Само за 3 минути, " шорите " на два пъти обстрелваха вратата защитавана от Ник Поуп. И в двата случая, Сон потърси гола, като втория му опит бе отвън наказателното поле, а топката мина на сантиметри над гредата.

" Свраките " обаче потърсиха бърз отговор с дълъг извеждащ пас към Жоелинтон в 5-та минута, той съумя да си поеме топката, само че бе съборен от състезател на " шпорите ". След къса инспекция от ВАР - дузпа нямаше.

В 15-та минута още веднъж Тотнъм заплаши вратата на " свраките ". Сесеньон проби по левия фланг и изпрати остро центриране в наказателното поле, където Хари Кейн беше близо, само че въпреки всичко не съумя да стигне до топката първи.

Хари Кейн поведе доста бърза и хубава контраофанзива в 29-та минута. Нападателят навлезе самичък в наказателното поле и стреля, само че Ник Поуп съумя да избави с левия си крайник и още един път отхвърли " шпорите ".

В 31-та минута оабче Калъм Уилсън бе изведен с високо подаване. Лорис не излезе добре за тази топка и позволи неточност, защото кълбото попадна в нападателя на " свраките ", който го прати в опразнената врата. Ситуацията бе прегледана от ВАР и попаденитео бе прието. 

Жоелинтон имаше късмет да удвои преднината на гостите в 38-та минута. Той опита изстрел от далечна отдалеченост, който обаче мина малко над вратата. Само две минути по-късно това направи Алмирон, който проби в наказателното поле и стреля - никакъв късмет за Лорис!

В последните секунди на първото полувреме Сон бе изведен самичък против вратаря, топката обаче не беше от най-удобните и той се затрудни при поемането. След това двама от футболистите на " свраките " го затвориха и не му дадоха късмет да се обърне към вратата. Последва пас обратно към Кейн, който опита да стреля, само че ударът му бе блокиран.

⏱ Two goals to the good at the break! //
— Newcastle United FC (@NUFC)
Първата по-сериозна обстановка във второто полувреме пристигна пред вратата на Лорис. Първо Лонгстаф се оправи ужасно по фланга и надигра няколко футболиста в бяло, а по-късно центрира на далечната греда, където беше Жоелинтон, който стреля от дребен ъгъл с глава. Топката срещна тялото на бранител на " шпорите ", а " свраките " претендираха съществено за игра с ръка. Положението бе прегледано небрежно от ВАР, само че дузпа нямаше - единствено корнер.

Тотнъм наказа този пропуск на гостите. В 54-та минута след корнер, Хари Кейн се измъкна от Кийрън Трипиър и стреля с глава на далчната греда. Английският нападател нямаше по какъв начин да сбърка от такава отдалеченост и върна " шпорите " в мача. ВАР прегледа обстановката за евентуална засада, само че такава наподобява липсваше. 

Две минути по-късно " свраките " бяха покрай това да санкционират неуверената отбрана на домакините, откакто Уилък насочи изстрел, който беше неакуратен, само че Калъм Уилсън бе на косъм от това да отклони топката във вратата. В 68-та минута пък Фабиан Шер опита шанса си с удар от далечна отдалеченост, само че той попадна в средата на вратата и беше лесна плячка за Юго Лорис.

И макар че водеше в резултата, Нюкасъл остана по-активният тим на терена. И двамата треньори погледнаха към промените. В 78-та минута играчите на Тотнъм избухнаха против съдията, откакто един от играчите на " свраките " игра с ръка в личното си наказателно, само че съдията разреши играта да продължи. Явно не е имало задоволително причини за дузпа, само че футболистите на домакините не останаха удовлетворени.

Хари Кейн стреля с глава в 87-та минута, само че топката мина над вратата. Нов пропуск за домакините.

FT / ТОТНЪМ - НЮКАС ЪЛ 1:2

0:1 Калъм Уилсън 31'

0:2 Алмирон 40'

1:2 Хари Кейн 54'

Съставите на двата тима:

Тотнъм: 1. Лорис, 6. Санчес, 15. Ерик Дайър, 34. Ленгле, 12. Емерсон, 30. Бетанкур, 38. Бисума, 4. Скип, 19. Сесеньон, 10. Хари Кейн, 7. Хьон Мин-Сон

Старши треньор: Антонио Конте

Our team to face Newcastle
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР